Bewijs letselschade: verzekeraar mag social media slachtoffer checken!

Uw letselschade kunt u verhalen op de aansprakelijke veroorzaker. Vaak is de veroorzaker verzekerd en zult u het dus met zijn verzekeraar moeten uitvechten. En dat is niet altijd even prettig. Een verzekeraar heeft namelijk vergaande mogelijkheden om het verhaal over uw letsel te checken. De Noord-Hollandse rechtbank oordeelde recent zelfs dat de verzekeraar de social media van een letselschadeslachtoffer mag raadplegen en aan de hand daarvan een geheime observatie mag uitvoeren.

Nek- en rugklachten door auto-ongeval

Een letselschadeslachtoffer stelde de verzekeraar aansprakelijk voor letselschade die hij had opgelopen bij een auto-ongeval. Hij claimt bij de rechtbank zo’n € 460.000,– aan schadevergoeding. Ter onderbouwing voert hij aan dat hij sinds het ongeluk last heeft van nek- en rugklachten, dat hij zicht nauwelijks kan bewegen, dat hij met een kruk moet lopen en dat hij geen auto meer durft te rijden.

Controle letselschadeslachtoffer via LinkedIn

De verzekeraar ontving anonieme meldingen dat de klachten van het slachtoffer niet zouden bestaan. Daarop besloot de verzekeraar het LinkedIn-profiel van het slachtoffer te bekijken. Uit het profiel bleek dat de anonieme meldingen weleens waar konden zijn. De verzekeraar liet het er niet bij zitten en startte een geheime observatie van het slachtoffer. Wat bleek? Het slachtoffer had nergens last van: hij liet zijn honden uit, reed auto en tilde zware spullen! Het handelen van de verzekeraar kon volgens de rechter door de beugel, zeker gelet op de ernst van de aantijgingen en het grote financiële belang.

Bewijs letselschadeclaim

Wat de aard van de klachten na een ongeval ook is: wees altijd eerlijk! Over het letsel en over de letselschade. Een leugentje om bestwil of het verdraaien van feiten komt altijd aan het licht, zo blijkt uit de uitspraak van de Noord-Hollandse rechtbank. Zorg daarom dat u een betrouwbare letselschadejurist in de arm neemt. Deze kan u alles vertellen over hoe een letselschadeclaim wél onderbouwd moet worden.

Uw zaak voorleggen aan een letselschadejurist? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74