Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

,

Bedrijfsongeval met ernstig letsel: Recht op vergoeding letselschade?

Afgelopen maandag raakte een man in een bedrijf aan de Boezembocht in Rotterdam ernstig gewond nadat een metalen plaat op zijn been terecht kwam. De brandweer moest eraan te pas komen om de man te bevrijden. Het slachtoffer liep ernstig letsel op en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het bedrijfsongeval is niet bekend. Wanneer heb je recht op vergoeding van letselschade bij een bedrijfsongeval?

Schadevergoeding bij bedrijfsongeval

Een werknemer heeft recht op schadevergoeding wanneer de werkgever onvoldoende maatregelen nam om bedrijfsongevallen te voorkomen. In een gerechtelijke procedure hoeft de werknemer dit echter niet uitgebreid te bewijzen. Als de werknemer kan aantonen dat het ongeval tijdens werktijd plaatsvond en dat hij daardoor schade heeft geleden, dan is de werkgever in principe aansprakelijk. Behalve wanneer de werkgever kan aantonen dat hij niet aansprakelijk is voor de schade.   

Werkgever niet altijd aansprakelijk voor letselschade

Het is voor de werkgever vaak erg lastig om te kunnen bewijzen dat hij alle maatregelen heeft genomen om het ongeval te voorkomen. Hij zou bijvoorbeeld kunnen stellen en bewijzen dat de werknemer het ongeval opzettelijk veroorzaakte, of dat hij roekeloos handelde. Camerabeelden, ooggetuigen, situatietekeningen etc. kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

 

 

 

 

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen