,

Afwikkeling schade kettingbotsing

Het is algemeen bekend dat de afwikkeling van een letselschadezaak meestal erg lang duurt. Er moet ten eerste iemand zijn die schuld heeft aan het ongeval en bovendien moet de hoogte van de schadevergoeding goed onderbouwd worden. Dat het ook anders kan, blijkt uit de afwikkeling van de schade na de ernstige kettingbotsing van ruim zes weken geleden op de A58 in Zeeland.

Lange duur afwikkeling schade kettingbotsing

Tijdens de afwikkeling van de letselschadezaak kan discussie ontstaan over wie er aansprakelijk is, wat het letsel precies inhoudt, over de hoogte van letselschade, of er een causaal verband is, etc. Het slachtoffer moet zijn letselschadevordering goed onderbouwen wil hij de discussie met de verzekeraar van de tegenpartij winnen. Dit kost veel tijd. De correspondentie verloopt meestal traag, het duurt lang voordat een brief wordt beantwoord en experts moeten een ingewikkelde letselschade berekening maken. De afwikkeling van letselschade duurt vaak dus erg lang. Bij schade door een kettingbotsing zijn meestal veel auto’s betrokken, zodat de afwikkeling van letselschade nog ingewikkelder is dan bij andere letselschadezaken.

Ingewikkelde afwikkeling schade kettingbotsing

De ravage na de kettingbotsing op de A58 was enorm. Door de dichte mist botsten zo’n 150 auto’s op elkaar, waardoor 27 mensen gewond raakten en twee mensen overleden. Bij een kettingbotsing is whiplash het meest voorkomende letsel. De verzekeraar ZLM in Goes kreeg veruit de meeste schadedossiers: er werden 56 schadegevallen gemeld, waarvan 22 aanvragen voor een letselschade uitkering.

Versnelde afwikkeling (letsel)schade kettingbotsing A58

De afwikkeling van de schade door een kettingbotsing gebeurt normaal gesproken via de gewone WA-verzekering. Er moet dan een schuldige van het ongeval zijn aan te wijzen, en dat was in dit geval niet mogelijk. Voor de afwikkeling van de schade na de kettingbotsing op de A58 troffen de verschillende autoverzekeraars dan ook een speciale regeling. Afwikkeling van de kettingbotsingschade verloopt nu namelijk buiten de WA-verzekering om. De autoverzekeraars vergoeden de blikschade en letselschade van hun eigen verzekerden. Ook de medische kosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed (zoals kosten voor huishoudelijke hulp, reiskosten van en naar het ziekenhuis en verminderde inkomsten) worden betaald. De afwikkeling van de schade na de ernstige kettingbotsing is inmiddels afgerond. Hoeveel (letsel)schade de verzekeraars precies uitkeerden is niet bekend, maar het loopt ‘in de miljoenen’.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74