Aansprakelijkheid organisator bij letsel door ongeval

Eindelijk, Petra gaat trouwen! Voordat de grote dag plaatsvindt, viert ze samen met haar beste vriendinnen haar vrijgezellenfeest. De dames gaan paintballen, iets dat Petra altijd al een keer had willen doen. De dag eindigt helaas niet zo gelukkig als die begon: de aanstaande bruid belandt in het ziekenhuis met letselschade. Is de organisator aansprakelijk voor haar letselschade?

Wanneer aansprakelijkheid organisator bij ongeval?

De organisator was het spel was de Dordrechtse organisatie No Limit, waar het spel ook plaatsvindt. De paintballgeweren van de dames werden geladen met verfkogels die door middel van gasdruk konden worden weggeschoten. Alle deelnemers droegen een masker. Na afloop van het spel verzamelden de dames zich bij de instructeur, waar ze hun paintballgeweren moesten leegmaken. Sietske, de beste vriendin van Petra, houdt per ongeluk de loop van het geweer in de richting van Petra. Het geweer gaat spontaan af en een verfkogel werd in het linker oog van Petra geschoten, waardoor zij oogletsel oploopt. Petra stelt No Limit aansprakelijk voor haar letselschade.

De letselschade die Petra hierdoor lijdt bestaat uit gemiste inkomsten, extra uit extra uitgaven voor verzorging en verpleging, verzekeringen, reiskosten, porti en telefoonkosten, rijlessen en buitengerechtelijke kosten voor het inschakelen van een letselschade advocaat.

Aansprakelijkheid organisator bij letsel door ongeval

Petra en No Limit belanden bij de Rechtbank Dordrecht. De rechter is van mening dat de organisator onvoldoende voorzorgsmaatregelen heeft genomen om letsel tijdens te voorkomen. De organisator had er beter op moeten toezien dat het ontladen van de wapens veilig gebeurde. Zo hadden zij de dames kunnen waarschuwen voor de gevaren bij het ontladen van de wapens of had de instructeur zelf de wapens kunnen ontladen. De organisator is dus aansprakelijk voor het ongeval en de letselschade van Petra.

Ook letselschade opgelopen door onzorgvuldigheid van een organisatie? Leg uw zaak vrijblijvend voor aan onze letselschade-experts.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74