,

Aansprakelijkheid ongeval kinderdagverblijf voor letselschade peuter

In het kort

  • Uw kind gaat wellicht regelmatig naar een kinderdagverblijf. Wanneer daar een ongeluk gebeurt wilt u weten of u het kinderdagverblijf aansprakelijk kunt stellen voor de letselschade.
  • Het kinderdagverblijf is alleen aansprakelijk voor de letselschade indien zij onrechtmatig heeft gehandeld. Onder onrechtmatig handelen vallen bijvoorbeeld onvoldoende toezicht houden of het laten bestaan van gevaarlijke situaties.
  • Onze letselschadejuristen kunnen u helpen bij het aansprakelijk stellen van het kinderdagverblijf. Bij aansprakelijkheid van het kinderdagverblijf is onze hulp voor u gratis. Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Julian is vrolijk kind van drie jaar jong. Zijn beide ouders hebben een drukke baan, dus brengt Julian vier dagen per week door in kinderdagverblijf ‘Pippeloentje’. Dat vindt Julian heerlijk. Hij vermaakt zich prima met de andere kinderen. Op een dag plaatst het kinderdagverblijf twee extra bedden in de gang, om zo meer kinderen op te kunnen vangen. Deze bedden steken 20 centimeter uit. Julian ziet deze bedden te laat en rent er tegenaan. Zijn ouders zijn benieuwd of het kinderdagverblijf aansprakelijk is voor het ongeval van hun peuter.

Letselschade na ongeval kinderdagverblijf

Julian valt met zijn mond op de rand van één van de bedden. Zijn tandvlees wordt ernstig beschadigd. Bij de Eerste Hulp blijkt dat de twee (melk)voortanden getrokken moeten worden. Het zal nog zo’n drie jaar duren voordat de volwassen voortanden van Julian doorkomen. Tot die tijd heeft hij dus een gat in z’n gebit. Het ongeval in het kinderdagverblijf is niet alleen erg vervelend, maar kost de ouders van Julian ook veel geld. Ze maken kosten voor verschillende medische ingrepen, maar ook voor de logopedist. Julian krijgt namelijk wekelijks spraaklessen om slissen te voorkomen.

Aansprakelijkheid ongeval kinderdagverblijf

Hoe zit het met de aansprakelijkheid van het kinderdagverblijf voor dit ongeval? Het enkele feit dat het ongeval zich voordoet op het kinderdagverblijf, wil niet automatisch zeggen dat het kinderdagverblijf aansprakelijk is voor de letselschade. Aansprakelijkheid van het kinderdagverblijf komt pas aan de orde als zij onrechtmatig heeft gehandeld. Onder onrechtmatig handelen vallen bijvoorbeeld onvoldoende toezicht houden of het laten bestaan van gevaarlijke situaties. Uitstekende bedjes, in een ruimte waar kinderen rondrennen, kan een gevaar vormen voor de kinderen. Het kinderdagverblijf handelde dus wellicht nalatig en kan daarmee aansprakelijk zijn voor het ongeval en de letselschade. Of een kinderdagverblijf aansprakelijk is, dient echter per geval goed te worden bekeken omdat elk geval andere omstandigheden kent die van doorslaggevende waarde kunnen zijn.

Kinderdagverblijf aansprakelijk stellen

Het hangt dus erg af van de omstandigheden van het geval of er sprake is van onrechtmatig handelen of niet. Vaak is het een kwestie van het woord van het kinderdagverblijf tegen het woord van de ouders. Verstandig is het daarom om gespecialiseerde rechtshulp in te schakelen. Een bij een letselschadebureau werkzame letselschadejurist of letselschade advocaat kan het kinderdagverblijf aansprakelijk stellen en de schadeclaim onderbouwen. Zo maakt u de meeste kans op een rechtvaardige schadevergoeding. Gespecialiseerde rechtshulp hoeft overigens niet duur te zijn. Sterker nog, wij bieden onze rechtshulp kosteloos aan. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74