Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Hersenschudding na aanrijding

Een hersenschudding is letsel dat onder meer door een aanrijding opgelopen kan worden. Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval, kunt u schadevergoeding claimen. De meeste klachten verdwijnen bij een lichte hersenschudding vaak binnen een paar weken vanzelf. Bij een zware hersenschudding kunnen klachten langdurig aanhouden, soms zelfs tot zes maanden of langer. Zijn klachten na een jaar nog steeds niet verdwenen, dan kunnen deze permanent zijn.

Letselschade door hersenschudding

Wanneer u geconfronteerd wordt met een hersenschudding na een aanrijding kunt u bij de veroorzaker van het ongeval schadevergoeding claimen. U kunt hiervoor de letselschadejuristen- en experts van B&O Letselschade inschakelen. Wij zijn zeer ervaren en hebben al veel letselschade slachtoffers geholpen. Ons letselschadebureau is betrouwbaar, deskundig en zorgt ervoor dat uw schade maximaal wordt gecompenseerd.

Heeft u door een aanrijding een hersenschudding opgelopen? Laat dan uw gegevens achter op het contactformulier, zodat wij u direct terug kunnen bellen. Voor een schadevergoeding bij een hersenschudding door een aanrijding zijn wij uw partij.

 • Wij kennen alle regels en wetten
 • Wij inventariseren uw schade en stellen een schadelijst op
 • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en voeren juridische discussies
 • Wij zorgen voor een maximale schadevergoeding

Wat is een hersenschudding?

Een hersenschudding is een lichte vorm van hersenletsel en is meestal het gevolg van een klap tegen het hoofd waarbij de hersenen kortstondig letterlijk door elkaar worden geschud. De hersenen raken hierdoor doorgaans niet beschadigd, maar er kan wel kort een bewustzijnsverlies optreden en in sommige gevallen treedt geheugenverlies op. Een hersenschudding bij een aanrijding wordt veroorzaakt doordat het hoofd een abrupte beweging maakt.

Symptomen van een hersenschudding

De symptomen die bij een hersenschudding na een aanrijding kunnen optreden verschillen per slachtoffer en zijn tevens afhankelijk van de ernst en de situatie. De meest voorkomende klachten van een hersenschudding als gevolg van een aanrijding zijn:

 • Kortstondig buiten bewustzijn raken
 • Verward raken of suf gedrag vertonen
 • Tijdelijk verstoord geheugen
 • Hoofdpijn
 • Braken en misselijk zijn
 • Wazig zien
 • Slaperigheid
 • Zweten en versnelde hartslag
 • Duizeligheid
 • Schokkende bewegingen maken

Deze symptomen hoeven niet bij ieder slachtoffer op te treden en ook niet alle klachten die duiden op een hersenschudding treden direct na de aanrijding op. Sommige klachten kunnen ook pas enkele uren na het ongeval optreden.

> Meer over symptomen hersenschudding na aanrijding

Wat te doen bij een hersenschudding na een aanrijding

Wie door een aanrijding een hersenschudding oploopt, dient altijd een arts te bezoeken. Ook wanneer gedacht wordt dat de klachten meevallen. Zoals gezegd treden sommige symptomen pas later op. Een arts kan u adviseren wat u moet doen en welke behandeling het beste voor u is.

Vaak moet een slachtoffer met hersenletsel ieder uur wakker worden gemaakt, om zijn of haar reactie te testen en omdat mogelijk een hersenbloeding op kan treden. Zorg daarom ook altijd dat u nooit alleen bent de eerste 24 uur na een aanrijding. Wordt u bijvoorbeeld brakend of anders dan normaal suf wakker, of juist niet goed wakker, dan is het zaak zo snel mogelijk 112 te bellen.

Ook is het belangrijk dat u bij een hersenschudding na een aanrijding contact opneemt met ons letselschadekantoor, zodat wij het letselschadetraject in gang kunnen gaan zetten. Uw eigen documentatie en uw medisch dossier zijn van belang in uw letselschade zaak. U doet er goed aan om direct alles te noteren wat u door het ongeval heeft ervaren en welke kosten u heeft moeten maken.

> Meer over schade claimen na aanrijding met hersenschudding

Hoe lang duurt het herstel van een hersenschudding?

Wie een hersenschudding oploopt door een aanrijding heeft soms lang nodig om te herstellen. Het herstel kan een vrij langdurig proces zijn. Allereerst dient het slachtoffer (bed)rust te houden, waarna hij/zij weer langzaam en zonder te forceren activiteiten kan gaan hervatten. Binnen enkele weken tot maanden zullen de meeste klachten weer verdwijnen. De meeste slachtoffers kunnen binnen enkele weken de meeste dagelijkse activiteiten rustig oppakken.

De gevolgen van een hersenschudding

De gevolgen van een hersenschudding na een aanrijding zijn meestal niet blijvend. Deze kunnen wel enige maanden aanwezig zijn, waardoor het wellicht lastig kan zijn om het werk te hervatten. Sommige klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en oorsuizen kunnen u als slachtoffer beperken bij het doen van uw werk en/of bij het beoefenen van uw hobby’s of sport. Daarnaast komt het voor dat bepaalde klachten van een hersenschudding na een aanrijding nooit meer verdwijnen. Psychische klachten, snel geïrriteerd zijn, geheugen- en concentratieproblemen zijn hier enkele voorbeelden van.

Schadevergoeding bij een hersenschudding

Wanneer u door een aanrijding een hersenschudding of ander hersenletsel heeft opgelopen en iemand anders is aansprakelijk voor het ongeval, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Zoals u kunt lezen, kan een hersenschudding flinke gevolgen hebben op uw leefsituatie, zowel op korte als op lange termijn. Om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen, dient u de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Juridische ondersteuning is hierbij van groot belang.

> Meer over smartengeld bij hersenschudding

B&O Letselschade biedt gratis juridische ondersteuning

De juridische ondersteuning die onze letselschadejuristen- en experts bieden aan slachtoffers met een hersenschudding door een aanrijding zijn persoonlijk en deskundig. Als gevolg van uw hersenletsel heeft u wellicht te maken gehad met veel extra kosten of krijgt u nog te maken met extra kosten.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Kosten voor medische behandelingen die niet door uw zorgverzekering worden vergoed, inclusief het eigen risico en inschakelen van zorghulp bij u thuis.
 • Huishoudelijke kosten, omdat u bepaalde dingen in huis niet meer zelf kunt doen.
 • Kosten voor zelfwerkzaamheid, omdat u bepaalde klussen in en rondom de woning als gevolg van de aanrijding niet meer zelf uit kunt voeren.
 • Inkomstenverlies, omdat u wellicht (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt.
 • Smartengeld, een vergoeding voor de pijn, het verdriet en de ongemakken die u ondervindt van de aanrijding en uw hersenschudding.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen